Denisipari  – Decolmatari – Prelungiri Puturi Apa

Fenomenul de innisipare al puturilor consta in patrunderea particulelor fine din stratul exterior al pamantului in interiorul putului, uneori chiar blocand filtrele prin care intra apa. In timp putul se umple cu nisip diminuand debitul de apa, iar functionalitatea lui se reduce la o capacitatea de 10 %. In acest caz este nevoie de denisipare (deznisipare putdecolmatare put).

Denisiparea (deznisiparea puturilor sau decolmatarea puturilor) reprezinta procesul de intretinere al putului ce consta in eliminarea prin pompare a nisipului din putul afectat prin sistem aer-lift (tub ejector) introducanduse aer sub presiune de la compresor printr-un tub subtire in dispozitivul de sifonare, iar amestecul de apa-aer-nisip este evacuat printr-un furtun gros treptat obtinanduse o apa potabila, curata si fara impuritati.

Denisiparea are rolul de a forma în jurul filtrului un filtru natural,  format din granule de nisip mai mari din strat prin eliminarea nisipului foarte fin.

Dupa denisipare se obtine:

– marirea permeabilitatii

– evitarea nisiparii forajului de puntile formate oprind trecerea elementelor fine.

– marirea razei efective a forajului si implicit a debitului acestuia.

– micsorarea pierderilor de sarcina  in zona activa a filtrului.

Prelungiri Puturi apa

Fenomenul de prelungire al uni put este urmatorul :

– cand un put existent ramane fara apa sau cu un debit foarte mic de apa atunci folosim metoda de prelungire care inseamna forarea prin putul existent pana la urmatorul strat de apa partea care se foreaza pana la urmatorul strat se tubeaza cu un filtru din PVC si prin exteriorul acestuia se pune margaritar iar prin putul existent se lasa petrecuta telescopic tubulatura de PVC astfel incat putul nu va mai avea probleme.

Telefon:
0723.453.090
0766.886.739